Акселераторска програма раздава 50 000 евро за иновации в земеделието и храните

Акселераторска програма раздава 50 000 евро за иновации в земеделието и храните

Ако работите в областта на земеделието, хранително-вкусовата промишленост, хотелиерството, ресторантьорството или имате идеи да развивате иновативен бизнес в тези сектори, може да кандидатствате за финансиране на идеята си до 10 март. До тогава е отворен приема на проекто-идеи за пилотно издание на Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство. Бюджетът на програмата е 50 000 евро, като сумата ще бъде разпределена между класираните на първо, второ и трето място – съответно 25 000, 15 000 и 10 000 евро. 

Целта е да бъдат предложени иновативни решения за намаляване на въглеродния отпечатък на ХоРеКа индустрията, GIS в земеделието, решения за хранителните отпадъци, въглеродна неутралност в селското стопанство, хранителни технологии, напоителни системи, кръгова икономика на доставките на храни и напитки.

Дори да не сте между призьорите, участието в програмата в периода 27 март – 2 април в София Тех Парк, ще ви донесе множество ползи и опит от срещата с ментори, новите контакти и знания.

Ще бъдат допуснати до участие 20 стартъпа. На финалния ден те ще представят бизнес концепция и проект пред външно жури, както и пред инвеститори, представители на академичните среди и бизнеса, експерти, медии и дипломати.

„Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа“ се организира от Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Целта й е да привлече млади и предприемчиви хора към селскостопанския сектор, както и да се подкрепи разработването на иновативни услуги, приложения и продукти в земеделието.

Пълните условията за кандидатстване и формуляра за участие може да попълните на www.startups.china2ceec.org до 10 март 2023 г.