Варна бе част от международното онлайн събитие Global StartupCities Summit 2020

Варна бе част от международното онлайн събитие Global StartupCities Summit 2020

Като част от мрежата на Европейските стартъп градове и благодарение на изключително успешния първи пилотен проект реализиран между два европейски стартъп града Варна и Клуж-Напока, Варна бе съорганизатор на завършилото миналата седмица събитие Global Startup City Summit 2020, заедно с градовете Малага, Валенсия, Кьолн, Брага, Клуж-Напока, Хераклион, Острава, Вантаа и Вроцлав.

Иновативната и стартъп екосистема в морската ни столица отново имаше силно участие на международно ниво. Най-активните организации, предприемачи и иноватори бяха обединени и представиха Варна достойно и по този начин отново нареждаме града ни сред най-модерните и развити Европейски градове и иновационни центрове.

Официални гости на събитието бяха заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар за демокрацията и демографията - Дубравка Шуица,  Еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж - Мария Габриел, представители на Европейския Парламент и Европейската Комисия, както и кметовете на градовете съорганизатори.

Участие в събитието взе кмета на Варна – Иван Портних, а представители на най-активните организации, компании, корпорации, НПО-та и университети съвместно обединиха усилия да създадат видео, което ще бъде разпространено сред другите европейски общности и организации, промотирайки града ни като иновационен център с потенциал развитие.

Щастливи сме да обявим, че председателя на Български бизнес форуми и Innowave Summit – инж. Димитър Василев, е част от лидерския екип към Global Startup Cities и ще оглавява директицята “Young”, която ще отговаря за развитието на проекти в селските региони и региони, извън столицата към инициативата #EiA Global Startup Cities.

Вижте цялото видео от Представителите на Варненската иновативна и стартъп екосистема: https://www.youtube.com/watch?v=slJqQRWHQE8